На магистралите "Хемус" и "Тракия" вали сняг 06.01 | 09:35

Настилките обаче са почистени. В Смолянско и Пазарджишко има ограничения на движението

От Ралица Стоянова

Пътищата у нас са проходими при зимни условия. Сняг вали в по-високите части на страната. Въвеждат се ограничения в проходите "Превала" и "Пампорово". Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Товарните моторни превозни средства да се движат без ремаркета и полуремаркета, а леките автомобили - с вериги.

На магистрала "Хемус" вали обилен сняг, но пътната настилка е обработена. На "Тракия" също.

Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, на места мокри, а по високите части - заснежени и заледени, почистени и обработени.

В област Пазарджик временно се въвеждат ограничения за движение на товарни моторни превозни средства, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Товарните моторни превозни средства да се движат без ремаркета и полуремаркета по път ІІ-84 Велинград - Юндола - Аврамово - Якоруда, път ІІІ-376 Ракитово - Цигов чарк - Батак, път ІІІ-842 Белово - Юндола и по път ІІІ-843 Велинград - Сърница.
Въведени са ограничения за движението във високите части на област Смолян заради снеговалеж, съобщават от снегопочистващата фирма, цитирани от агенция "Фокус". Всички автомобили трябва да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен, Пампорово, Превала, по пътя Смолян - Мугла, Смолян - Турян, високата зона на община Чепеларе и кв. "Езерово” в Смолян.
Снежната покривка след силния снеговалеж през нощта е от 5 см. в Смолян до 10 см. по високите части на планината. В Смолян 7 машини на пътноподдържащата фирма разчистват общинската пътната мрежа и я обработват с пясък и сол. Три машини работят в град Чепеларе, 10 в община Мадан.
В региона няма затворени пътища. Към 08.00 часа температурата в Смолян и Чепеларе в минус 3 градуса, 0 градуса е в Мадан.

Водещи