Напук на дъжда - "облечете" се в лятно настроение 07.08 | 07:05

Ще има валежи, придружени с гръмотевици

От Теодора Кокаланова

И днес въздушната маса над страната ще е неустойчива. Облачността ще е предимно значителна, купесто-дъждовна. Ще има валежи, придружени от гръмотевици, на повече места и по-съществени - в планинските райони на Западна България.

Предимно слънчево ще бъде преди обяд на места в югоизточната половина от страната. Ще духа слаб, в Източна България до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 25 и 30 градуса, в София около 25.

Атмосферното налягане през деня ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца, предаде НИМХ. Над планините облачността ще е предимно значителна. Ще има превалявания от дъжд, в следобедните часове придружени от гръмотевична дейност. Ще духа до умерен вятър от източната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще бъде 21 градуса, на 2000 метра - около 13.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, преди пладне до слънчево, а над южното крайбрежие по-късно през деня – предимно значителна. На места там ще има краткотрайни превалявания. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури по крайбрежието - до 28 -30 градуса. Температурата на морската вода е между 26 и 28 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Водещи

Най-четени