Ниска и гъста мъгла превръща в ад шофирането 04.11 | 07:47

На места пътните настилки са мокри

От Теодора Кокаланова

Републиканските пътища са проходими, предаде АПИ.

Температурите са в интервала от минус 3 до 9 градуса. Времето над страната е предимно ясно. Няма вятър. Пътните настилки са предимно сухи, на места мокри. Намалена видимост поради мъгла до 50 м има на проход "Шипка", a до 150 м в областите В. Търново, Русе и гр. Котел.

СЪСТОЯНИЕ НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ:

АМ "Тракия": без ограничения.

АМ "Хемус": област София: ОПУ София препоръчва в предпразничните дни и в последния празничен ден, пътуващите в посока Враца, Монтана и Видин, да ползват път ІІ-16 (Мездра-Ботевград)-Ребърково-Елисейна-Своге-ок.п.София) и път ІІ-81 (ок.п.София-Петрохан-о.п.Берковица-Благово-о.п.Монтана-Лом);

във връзка с извършващите се ремонтно-възстановителни работи на дилатационни фуги на виадукти при км 26+884 и при км 27+500 – ляво платно от км 26+290 до км 28+515, се въвежда ограничение до 05.11.2014 г. в посока София-Варна. Движението се осъществява двупосочно в дясното платно както следва:

- от 11:00 часа в неделя (последният почивен ден) и работните дни до 13:00 часа в петък (последният работен ден) се обособяват две ленти за движение в посока София и една лента за движение в посока Варна.

- от 13:00 ч в петък (последният работен ден) до 11:00 ч. неделя (последният почивен ден) се обособяват две ленти за движение в посока Варна и една лента в посока София.

АМ "Люлин": без ограничения.

АМ "Марица": без ограничения.

АМ "Черно море": без ограничения.

АМ "Струма": без ограничения.

СЪСТОЯНИЕ НА ПРОХОДИТЕ:

- "Златишки" - затворен за всички МПС;

- "Върбишки" - затворен за всички МПС;

- "Троянски" - затворен за всички МПС;

- "Предела" - отворен за всички МПС;

- "Печинско" - отворен за всички МПС;

- "Пампорово" - отворен за всички МПС;

- "Превала" - отворен за всички МПС;

- "Ришки" - отворен за всички МПС;

- "Котленски" - отворен за всички МПС;

- "Обзорски" - отворен за всички МПС;

- "Републиката" - отворен за всички МПС;

- "Рожен" - отворен за всички МПС;

- "Айтоски" - отворен за всички МПС;

- "Петрохан" - затворен за  движение на МПС над 12 т. Движението на товарни МПС да се осъществява задължително с вериги;

- "Твърдишки" - забранено е движението на МПС над 10 т;

- "Дюлински" - затворен за тежкотоварни автомобили;

- "Шипка" - отворен за движение. Забранено е движението на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4 до 31.03.2015 г.

- "Вратник" - забранено е движението на МПС над 10 т. 

Водещи

Най-четени