Нормализирано е движението през ГКПП "Калотина" 12.02 | 14:17

МПС-тата на ГКПП „Илинден - Ексохи “ трябва да са с вериги

От Филипа Тодева

По данни на ГД "Гранична полиция” вече е нормализирано движението на тежкотоварните автомобили през ГКПП-Калотина към Сърбия, съобщава пресцентърът на МВР. Както  вече съобщихме вчера бе затруднено преминаването през граничния пункт към Сърбия.

На пункта бе образувана колона от около 100 тира, още към 70  тежкотоварните камиони изчакваха в района на Сливница. МПС-тата, които влизат в Гърция през ГКПП "Илинден - Ексохи", трябва да са с вериги. Това е изискване на гръцките власти, заради усложнената пътна остановка.

От 12 ч. днес, 12 февруари, е отворен за движение е път III-2901 Ветрино-Суворово във Варненска област. Отменя се забраната за път І-5 Русе-Велико Търново - всички товарни автомобили да се движат с вериги.

Гражданите могат да получават информация за зимното поддържане на републиканската пътна мрежа от интернет страницата на Агенция "Пътна инфраструктура” – www.api.government.bg, както и на горещия телефон 0700 130 20. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Водещи

Най-четени