Някои части на столицата са на "сух режим" 06.03 | 08:32

Вижте къде няма да има вода поради ремонтни дейности

От Теодора Кокаланова

"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщават от пресцентъра на компанията. Във връзка с изместване на уличен водопровод на ул. "Земляне", се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа, на живеещите в района на бул. "Овча купел", ул. "Житница", ул. "Зеленика", ул. "Кукуряк", ул. "Орчо войвода" и ул. "Босилек".

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа "Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски разположени на ул. "Земляне" ъгъла с ул. "Росна". След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

Във връзка с подмяна на спирателен кран на ул. 1,ул. 20, ул. 13 с. Долни Богров , се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа, живеещите в района на с. Долни Богров също ще останат без вода. При продължителен ремонт от дружеството отново ще осигурят алтернативен вариант чрез поставянето на водоноска на площада на селото пред църквата.

Поради пресвързване на сградно водопроводно отклонение и прекъсване на уличен водопровод по ул. "Алеко Туранджа" в кв. "Разсадника - Коньовица” се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 19:00, по ул. "Алеко Туранджа" между ул. "Св. Тома" и бул. "Вардар" по ул. "Св. Тома" между ул. "Рибен буквар" и ул. "Алеко Туранджа". Ако аварията не бъде отстранена на ул. "Алеко Туранджа" на ъгъла с ул. "Св. Тома" ще бъде разположена водоноска. 

Във връзка с извършване на строително-монтажни работи по бул. "Сливница" жк. "Банишора", се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 16:00 часа на клиентите на "Софийска вода", живеещи в района по бул. "Мария Луиза" от ул. "Клокотница" по бул. "Сливница" и от бул. "Княгиня Мария Луиза" до ул. "Княз Борис І". При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа "Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска разположена на бул. "Княгиня Мария Луиза" при площад "Лъвов мост".

Демонтаж пък на обратна клапа и монтаж на нов спирателен кран, и сградно водопроводно отклонение по ул. "Орехова гора" жк. "Стрелбище" ще предизвика спиране на водоподаването от 10:00 до 16:00 часа в района на ул. "Орехова гора" – бл. 2Б, бл. 3Б, бл. 4Б – висока зона. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа "Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска разположена пред бл. 2Б, предаде агенция "Фокус". 

Водещи

Най-четени