Облечете се топло! Студът идва 28.12 | 07:49

Температурите днес рязко ще се понижат

От iNews.bg

Може и да не ви се струва толкова студено, но днес започва сериозно захлаждане. Очаква се значително заоблачаване, което в началото на деня ще е предимно в западните райони. По-късно ще обхване и цялата страна.

Специално за почитателите на снега ще превали, само че слабо и бялата покривка няма да се задържи. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад.

Максималните температури ще са между 1 и 6 градуса. Най-студено ще е в София, където живакът в термометрите ще стигне най-много до 1 градус.

Над планините ще бъде облачно, мъгливо с превалявания от сняг. Ще духа силен, по върховете и бурен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4 градуса, а на 2000 метра – около минус 9 градуса.

Над Черноморието ще е предимно облачно, на места ще превали дъжд и сняг. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 3 и 6 градуса, а тези на морската вода - 6 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, вечерта ще се усилва.

Водещи

Най-четени