Обстановката на българо-турската граница се нормализира 20.05 | 09:09

България и Турция обсъждат проблема с превозвачите във вторник

От Десислава Маданска

Обстановката на българо-турската граница след вдигането на блокадата от превозвачите постепенно се нормализира. В неделя извън зоната на ГКПП Капитан Андреево се бе образувала около 2 километра опашка от изчакващи тирове, като ситуацията е същата и на ГКПП Лесово, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Очаква се във вторник България и Турция да преговарят заради кризата с превозвачите на границата. На срещата с турския си колега транспортният министър Кристиан Кръстев ще поиска подписване на постоянно споразумение за край на рестрикциите от турска страна.

Към момента Гранична полиция осъществява непрекъснат контакт с областните дирекции на МВР в Ямбол и Хасково, които подават информация от вътрешността на страната. 

За момента няма информация за проблеми и задръствания по другите гранично-пропускателни пунктове в страната.

Маршрутът по посока Петрич – Кулата се пренасочва през Марино поле – Чучулигово – Кулата. Движението е регулирано с необходимите пътни знаци и табели. Временната организация и безопасността на движението е за периода до 12.09.2013 г.

Временно въведени ограничения има на пътя Благоевград – ГКПП Станке Лисичково заради превантивен ремонт. Изградена е временна организация на движение до 2.10.2013 г.

На сръбско-българската граница и българо-македонската граница движението е нормално. Фериботите по река Дунав се движат по график.  

Водещи

Най-четени