Ограничения по АМ "Люлин" при Софийски околовръстен път 30.04 | 10:40

Пътищата са сухи и няма проблеми за движението

От Ивайло Ачев

Пътната настилка в страната е суха, пътищата са проходими, съобщават от Съюза на българските автомобилисти по данни на "Пътна полиция" и Изпълнителна агенция "Пътища", предаде БТА.

Временна организация на движението до днес включително има по автомагистрала "Люлин" поради изграждане на външно функционално осветление в района на пътен възел Софийски околовръстен път и пътен възел Даскалово.

От 12 април до 30 септември 2012 г. в интервала от 16:00 до 22:00 часа за последния работен ден и последния почивен ден от седмицата се забранява движението на тежкотоварни автомобили (включително с ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника по автомагистрали, пътища първи клас и някои участъци от второкласната пътна мрежа. Забраната не важи за МПС, превозващи бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.

Затворени са проходите "Златишки" и "Твърдишки". Затворени за товарни автомобили (над 10 тона) са проходите "Вратник" и "Дюлински", "Шипка" и "Петрохан", а в "Айтоски" проход е забранено преминаването на МПС над 20 тона.

Водещи

Най-четени