Осъмваме без вода 24.07 | 07:26

Ремонти ще се отразят на водоснабдяването в някои столични квартали

От Теодора Кокаланова

"Софийска вода" ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщават от дружеството. Във връзка с подмяната на спирателен кран в ж.к. "Манастирски ливади - изток" се налага спиране на водата от  10:00 ч. до 22:00 ч. по Околовръстния път - от бул. "Черни връх" до бул. "Братя Бъкстон"; в кв. "Кръстова вада" - по ул. "Никола Крушкин-Чолака"; в кв. "Манастирски ливади - изток" - в района  около газостанцията на бул. "Луи Айер".

С понижено налягане на водата ще бъде кв. "Горна баня" - в района между бул. "Никола Петков", ул. "Бойчо Бойчев", жп линията София-Перник и местността "Подлозище". Заради изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция  на водопровод на ул. "3004", ж.к. "Люлин" 8, се налага спиране на водоподаването от 9:00 ч. до 21.00 ч. в района на ул. "3004" и ул. "376".

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. "Къпина", кв. "Княжево", се налага спиране на водоподаването от 10:00 ч. до 16:00 ч. в района на ул. "Къпина", ул. "Горска  теменуга", ул. "Явор", ул. "Витошки бор".

Заради подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. "Витоша", кв. "Филиповци", се налага спиране на водоподаването от 10:00 ч. до 16:00 ч. в района на ул. "Витоша". Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на  ул. "Пъстър свят", ж.к. "Студентски град", се налага спиране на водоподаването от 10:00 ч. до 22:00 ч. в района на ул. "Пъстър свят", бл. 4.

Заради подмяна на сградно водопроводно отклонение по ул. "Андрей Ляпчев", ж.к. "Дървеница", се налага спиране на водоподаването от 11:00 ч. до 18:00 ч. в района на бул. "Андрей  Ляпчев", ул. "Канарче", ул. "Зелена поляна", предаде БТА. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване на мътността на водата.

Водещи

Най-четени