Пренасочват трафика за Гърция през ГКПП „Илинден” 05.12 | 10:13

Мярката се налага заради пропадането на част от пътното платно на главен път Е-79

От Любомир Тасев

Заради пропадането на част от пътното платно на главен път Е-79, вследствие на придошлите води на река Струма, полицейски патрули на пътен възел Симитли пренасочват движението за Гърция в посока Предела – през Гоце Делчев за преминаване през ГКПП "Илинден”. Това обясни пред Фокус говорителят на ОДМВР Гергана Моралиева.

Придошлите реки на река Струма отнесоха част от платното по пътя София – Кулата. Той остава затворен за движение в участъка между Симитли и Кресна.

Другият маршрут е през Станке Лисичково, за тези, които им е удобно да пътуват за Гърция през Македония, обясни Моралиева.

През ГКПП "Кулата” може да се мине по маршрута Гоце Делчев, а след това Папазчаир, но там има ремонтен участък, който не се препоръчва за тежките автомобили. Затова най-удачният маршрут остава през пункта "Илинден”.

Нивото на река Струма продължава да е много високо, което наложи затварянето на пътя. Обстановката остава много динамична, като на някои места има свличания на земни маси. Все още няма информация каква част от пътя е пропаднала.

Водещи

Най-четени