Проверки за нелегални екскурзии с автобус започнаха на "Кулата" 25.02 | 14:40

Акцията е провокирана от зачестилите сигнали, изпратени до институциите от потребители и от представители на туристическия бизнес

От iNews

Изненадващи проверки на Комисията за защита на потребителите (КЗП) и Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ИААА) за нерегламентиран превоз започнаха на ГКПП "Кулата".

Обект на проверката са туроператорите и туристическите агенти - за извършване на нерегламентирана дейност, превозът на пътниците, изпълнението на правилата за работа и почивка на превозвачите, нерегламентираното превозване на товари.

Акцията е провокирана от зачестилите сигнали, изпратени до институциите от потребители и от представители на туристическия бизнес, каза Елеонора Младенова от министерството на туризма, цитирана от БНР.

По думите ѝ има както от сигнали от потребители, така и от туристическия бранш. практика."

По време на проверните се следи за това дали туроператорите са регистрирани, дали са вписани в националния туристически регистър, както и дали имат застраховка "Отговорност на туроператора".

Миналата седмица на граничен пункт "Дунав мост" са извършени 10 специализирани проверки, като е регистрирано едно нарушение, заяви Антон Ставрев от Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация".

По думите му ежедневно на границата се регистрират по 20 нарушения при превоза на пътници и товари.

Изненадващите проверки на границата, които ще продължат през цялата година, бяха адмирирани и от първите проверени на "Кулата" туроператори.

Водещи

Най-четени