Пролетта подранява февруарски - ще ни сгрее до 17 градуса 05.02 | 08:40

Температурите ще се повишат и максималните в по-голямата част от страната ще са между 12° и 17°, в северозападните райони 6°-9°

От Кремена Бедерева

Днес облачността над страната ще е разкъсана, по-значителна над Дунавската равнина. Почти без валежи. В Източна България и на места северно от планините ще духа умерен до силен юг, югоизточен вятър. В северните райони на страната вятърът ще е от североизток - до умерен.

Температурите ще се повишат и максималните в по-голямата част от страната ще са между 12° и 17°, в северозападните райони 6°-9°.

Такава е прогнозата за времето, съобщиха за Агенция "Фокус” от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, дежурният синоптик Мартин Славчев.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа умерен югоизточин вятър.След обяд в северните райони вятърът ще се ориентира от изток, североизток. Максимални температури 11°-16°, темпеартура на морската вода 6°-7°. Вълнение на морето 2-3 бала.

Над планините ще има променлива облачност. След обяд на места в Южните Родопи ще превали дъжд. Ще духа силен, по високите открити части и бурен югозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 1°.

Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за месеца.През деня няма да се променя съществено.

Водещи

Най-четени