Пътищата в страната остават сухи 20.08 | 11:26

Затворени са проходите Златица-Етрополе, Твърдица-Елена, а Дюлинският е забранен само за товарни автомобили

От Ивайло Ачев

Пътните настилки в страната са сухи, съобщиха от СБА, цитирани от БТА.

Затворени са проходите Златица-Етрополе, Твърдица-Елена, а Дюлинският е забранен само за товарни автомобили. Забранено е преминаването на превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите "Шипка", "Петрохан", "Вратник", по пътя Черница-Сунгурларе-Чубра, Димово-Костичовци-Дреновец-Брусарци, Костенец-Самоков, София-Самоков и Бургас-Слънчев бряг.

Ежедневно за времето от 5.30 ч до 8.50 и от 16.30 до 20.50 ч. се спира движението на товарни автомобили с обща маса над 10 тона по пътя Перник-София през кв. "Владая".

Опасност от падащи камъни има в Искърското и в Кресненското дефиле, прохода "Хаинбоаз", по пътя Нови Искър-Лакатник, Драгичево-Рударци, Юндола-Голямо Белово, Асеновград-Смолян, Бобошево-Четирци, Мездра-Ботевград и Момчилград-Крумовград.

До 15 септември за времето от 6.00 ч. до 22.00 ч. се забранява преминаването на МПС с обща маса над 3,5т. по пътя Стара Загора-Сливен. Обходният маршрут е Стара Загора - п.в."Мъглиж" - Сливен.

До 30 септември се забранява движението на тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета, с повече от 2 оси, селскостопанска, земеделска и специализирана строителна техника по републиканските пътища първи клас, както и по автомагистралите на страната за времето от 16.00 ч. до 22.00 ч. за последния работен или предпразничен ден, както и за последния почивен или празничен ден.

Най-четени