Пътищата са мокри на места 20.01 | 09:10

Има мъгли в много райони на страната

От Ивета Бебова

Пътните настилки са мокри, а по високите места заледени, съобщават от МВР.

На магистрала "Тракия" пътят е на места мокър. Има мъгла с видимост до 50 м в участъка на област Пловдив и до 150 м в района на Стара Загора.

На "Хемус" пътната настилка също е на места мокра. Мъглата там достига до 150 м в отсечката между Осиковица и Ябланица и в участъка на област Шумен. Лентата между София и Ботевград е затворена за движение. На магистрала "Марица" пътната настилка е мокра, мъглата е до 100 м в районите на Хасково, Свиленград и Харманли.

В района на Искърското дефиле, Кресненското дефиле, главен път Е-79 и проходът на Републиката има опасност от падащи камъни.

В община Червен бряг има мъгла до 20 м, в областите Велико Търново, Разград, Търговище и Ямбол, в общините Никопол и в районите на Берковица, Хитрино, Угърчин, Телиш, Кнежа, Лозница, Самуил, Разград и Цар Калоян е до 50 м. Видимостта на мъглата е до 100 м в областите Габрова, Видин, Пловдив, Враца, Русе, Шумен, Кърджали, Бургас, Плевен, Стара Загора и в районите на на Балчик, Ловеч, Хасково, Варна, Лом и Мъглеж. Най-гъста е мъглата до 150 м в районите на Старо Оряхово. Дългопол, Осиковица и отсечката между Русе и Плевен.

Затворени за движение са Дюлинският проход, Златишкият проход и Твърдишкият проход. За преминаване на МПС с полуремаркета и ремаркета са Троянският проход и проход Вратник.

 

 

 

Водещи

Най-четени