Пътищата са почистени, но бъдете внимателни - на места са опасни 03.01 | 07:11

Има заснежени и заледени участъци

От Гергана Златкова

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура”. Пътните настилки са сухи, на места мокри, частично заснежени и заледени, почистени и обработени.

Намалена видимост поради мъгла до 50 м има в област Разград, от 30 до 34 км на АМ "Хемус” и в районите на Омуртаг, Антоново и Д. Богров, до 100 м в област Перник, поречието на р. Струма, районите на Костинброд , Негован, път ІІ-58 Комунига-Асеновград, път ІІІ-865 Кърджали- Ардино и "Прохода на Републиката”, а до 200 м в област Силистра и районите на Каолиново, Никола Козлево и Ихтиман. Състояние на автомагистралите:  АМ "Тракия”: Област Пазарджик: Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 на два етапа е въведена временна организация на движението.

При извършване на първи етап от дейностите /ремонтни работи на ляво пътно платно/ в посока от Бургас към София, движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона, включително с ремаркета и полуремаркета, се пренасочва по следния маршрут: гр. Пловдив при пътен възел Север, при км 126+200 - по път II – 64 - околовръстен път гр. Карлово - път I-6 към София.

В обхвата на виадукта при км 67+027 движението на МПС се пренасочва двупосочно в платното Бургас – София. Затваря се за движение платното в посока София – Бургас. При възникване на аварийни ситуации трафикът в посока от Бургас към София ще бъде пренасочван по обходен маршрут през пътен възел Церово по път III-8402 към село Церово.

Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), бързоразвалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.

Във връзка с повишената интензивност на движението на моторни превозни средства през новогодишните празници, с цел осигуряване на безопасна проходимост в обхвата на виадукта на км 67+027 на АМ ”Тракия”, за периода от 30.12.2013 г. до 05.01.2014 г. включително, се въвежда временна организация за безопасност на движението с вариант с две ленти на движение посока София и една лента на движение посока Бургас.

Най-четени