Пътищата са проходими при зимни условия 06.12 | 09:13

При високите участъци е възможно да има частични заледявания

От Владислав Рашков

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от СБА. Настилките в страната по магистралите са мокри, а на по-високи места има и образувани частични заледявания.

Заради извършването на ремонт на осветителната инсталация в тунела "Правешки ханове" по магистрала "Хемус" движението ще бъде спирано последователно и в двете ленти. Очаква се новото осветление да е завършено до утре.

Затворен е участъкът от п.в. Каспичан до п.в. Ветрино. Движението е пренасочено към път І-2 Русе-Варна през Нови пазар-Ветрино и по път ІІІ-208 "Ветрино-Провадия” до п.в. Ветрино. 

Затворена за МПС до 15.12.2012 остава АМ "Тракия" от Карнобат до Бургас. Тук движението е пренасочено по пътя І-6 през Карнобат, Айтос, Ветрен и обратно

Периодично ще бъде спирано движението за почистване на пътната настилка в прохода на Републиката, Троян - Кърнаре, Ришки и Айтоски проход. 

В София във връзка с извършване на строителни работи на бул. ”Акад. Ив. Гешов” и ул. "Св. Георги Софийски” в локалните платна се въвежда временна организация на движението, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Забранява се влизането на пътно-транспортни средства по западното локално платно на бул. "Акад. Ив. Е. Гешов” между локалното пътно платно на бул. "Цар Борис ІІІ” и ул. "Григор Начевич” и западната част на кръстовище бул. "Акад. Ив. Е. Гешов” – ул. "Найден Геров от 7.00 часа на 4.12.2012 г. до 24.00 часа на 8.12.2012 г. Забранява се също така и влизането на пътно-транспортни средства по източното локално платно на бул. "Акад. Ив. Е. Гешов” между бул. "България” и ул. "Ф. Каниц ” и източната част на кръстовище бул. "Акад. Ив. Е. Гешов” – ул. "Св. Георги Софийски” от 7.00 часа на 9.12.2012 г. до 24.00 часа на 13.12.2012 г. 

Най-четени