Радев пусна спорните промени в Закона за предучилищното и училищното образование 15.08 | 17:15

Това информираха от пресслужбата на държавния глава

От iNews

Президентът подписа указ за обнародване на промените в ЛГБТИ закона. Това информираха от пресслужбата на държавния глава.

"В отговор на отправените въпроси за това какво отношение ще вземе държавният глава относно гласуваните от Народното събрание промени в Закона за предучилищното и училищното образование ви информираме:

Държавният глава е изразил отношението си към промените в Закона за предучилищното и училищното образование с подписването на указ за неговото обнародване”, уточняват от "Дондуков” 2С промените се забранява пропаганда, популяризиране и подстрекаване по какъвто и да е начин, пряко или косвено, на идеи и възгледи, свързани с нетрадиционната сексуална ориентация или определяне на полова идентичност, различна от биологичната. В текста за изменението се дава и определение за "нетрадиционна сексуална ориентация" - "различно от общоприетите и заложените в българската правна традиция схващане за емоционално, романтично, сексуално или чувствено привличане между лица от противоположни полове".

ЛГБТИ активисти се обявиха против измененията и поискаха държавният глава да наложи вето. За днес е насрочен пореден протест на ЛГБТИ общността.

Водещи