Радост за децата! Снегът пак ни изненада 29.12 | 07:59

В днешния ден ще е предимно облачно

От iNews.bg

Макар прогнозата да беше за леки превалявания и да не се очакваше да се задържи сняг, бялата покривка ни изненада. Децата из цялата страна ще могат да се попързалят поне за малко.

В днешния ден ще е предимно облачно, а сняг ще продължи да превалява на отделни места, главно в Северна България и планинските райони. Разкъсвания на облачността ще има в западните райони. В източната половина от страната и по долината на река Струма ще духа силен до бурен северен вятър.

Сутрешните часове, съвсем очаквано, ще са минусови - между минус 5 и 1 градуса. През деня обаче ще се затопли, като се очаква максималните стойности да са между 0 и 5 градуса. Най-топло ще е в Сандански (5 градуса), а най-студено - София, Ямбол, Велико Търново и Силистра с 0 градуса.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от сняг. Ще духа бурен северен вятър. Температурите ще се понижават и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 8 градуса, а на 2000 метра – около минус 13 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно. Ще духа силен и бурен северен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 1 и 4 градуса, а тези на водата - 5-6 градуса. Вълнението на морето ще е 4-5 бала.

Водещи

Най-четени