Реконструират напълно бул. "Драган Цанков" в София 07.10 | 12:05

Предстои изграждане на кръстовище на две нива при Телевизионната кула

От Елена Кирилова

Започна цялостната реконструкция на бул. "Драган Цаков” в столицата, съобщава агенция "Фокус”.

Ремонтът ще обхване частта от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви” до Телевизионната кула. Той е част от проекта за изграждането на кръстовището на две нива при Телевизионната кула.

По думите на заместник-кметът на Столична община Любомир Христов, изпълнението на проекта ще приключи едновременно с кръстовището в края на ноември. Дейностите се извършват от "Инжерегинг”, а предложенията, които изпълнителят и проектантът са дали за реализацията на съоръжението при Телевизионната кула са дали възможност за спестяването на 2,5 млн. лева.

Сумата ще бъде предназначена за пълната рехабилитация на бул. "Драган Цанков”, която не беше предвидена в първоначалния проект.

Предстои подмяна на паважната настилка с асфалтова, изграждане на канализация, нови тротоари и осветление. Ще бъде направен и частичен ремонт на моста на река Перловска при ул. "Граф Игнатиев” и бул. "Евлоги Георгиев”. Кръстовището ще бъде реконструирано, за да може да се преминава в посока стадион "Васил Левски”, тъй като това е едно от местата, където се изпитват много затруднения при движението.

Целият проект е на стойност 26 млн. лева. В края на октомври ще бъде пуснато в движение директното трасе по бул. "Пейо Яворов” и до края на месец ноември ще се работят локалите и бул. "Драган Цанков”.

От Столична община обещават до края на месеца проблемите, свързани с преминаването на автомобили в района на Телевизионната кула да бъдат намалени наполовина. Бул. "Драган Цанков” ще бъде малко разширен и по проект ще се получи четирилентов булевард, заяви Любомир Христов.

Водещи

Най-четени