Седмицата започва със студено и облачно време 14.11 | 07:55

Минималните температури падат под нулата

От iNews.bg

Седмицата започва доста хладно, макар вятърът днес да е поутихнал. Облачността ще се увеличи и ще бъде значителна, но добрата новина е, че няма да има валежи. Освен това вятърът ще отслабне и ще е най-много до умерен от северозапад, а Източна България от север-североизток.

Максималните температури ще са между 4 и 9 градуса, като най-топло ще е в Пловдив - 9 градуса, а най-студено ще е в София и Велико Търново - 4 градуса. Минималните стойности обаче ще паднат под нулата, така че сутрешните часове няма да са никак приятни. Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за ноември.

Над планините облачността ще се увеличи, но валежи не се очакват. Вятърът ще отслабне и ще е умерен и временно силен от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 2 градуса, а на 2000 метра – около минус 7 градуса.

И по Черноморието вятърът ще отслабне и ще е до умерен от север-североизток. Облачността ще се увеличава, но валежи не се очакват. Максимални температури на въздуха ще бъде 7-9 градуса, а тази на морската вода - 14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Водещи

Най-четени