Сезонът на градушките продължава с пълна сила 20.06 | 07:00

Добре ще е и в петъчния ден чадърът да ви е под ръка. И днес ще има валежи и гръмотевици

От Филипа Тодева

Интензивни валежи и гръмотевични бури бележат края на работната седмица. Вятърът временно ще се усилва, предупредиха от НИМХ при БАН. По-лошо време се очаква в Източна България. Над останалата част от страната облачността ще е предимно значителна, но след полунощ валежите ще спрат. На места в Западна и Централна България в следобедните часове също ще превали, в отделни райони и прегърми.

Ще духа северозападен, в Източна България северен вятър, който през деня временно ще се усили, особено по Черноморието. Максимални температури, в повечето райони, между 21 и 26 градуса, в София около 21 градуса. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за юни - слабо ще се повиши.

Над планините облачността ще е предимно значителна. След обяд ще превали, на места и прегърми. Вятърът ще е от север-северозапад - умерен, временно до силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16 градуса, на 2000 метра - около 8 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, които в следобедните часове ще спрат. Възможно е и да прегърми. Ще духа умерен, временно и силен северен вятър. Максимални температури 19 - 22 градуса. Температурата на морската вода е 23 - 24 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Водещи

Най-четени