Синоптик: В следващите дни времето ще бъде доста динамично 09.07 | 10:57

В Северозападна България отново ще превалява и прегърмява

От iNews.bg

През следващите дни времето ще бъде доста динамично, особено над Западна и Северна България. Това заяви синоптикът Петър Янков в ефира на Нова телевизия. Той поясни, че на 9 юли над София се очакват по-малко валежи, но в Северозападна България отново ще превалява и прегърмява.

"Възможни са и градови процеси", посочи Янков. Той уточни, че по принцип количествени измервания и прогностични данни могат бъдат дадени максимум един до половин час преди настъпването на облака.

Вчера (8 юли) невиждана градушка помля столицата. Ледените късове бяха с големината на орех, но се съобщаваше и такива колкото яйце. По улиците имаше счупени клони и паднали листа, които запушиха шахтите, а това превърна улиците в реки.

Невижданата градушка отне човешки живот. 70-годишен мъж почина, след като бе затиснат от паднало върху него дърво. Други четирима пък бяха извадени невредими от автомобилите си.

Сред най-силно засегнатите от градушката бяха "Филиповци", "Люлин", "Триадица", "Дървеница", участъци от бул. "Цариградско шосе", района около Руски паметник и други.

Водещи

Най-четени