След ураганните ветрове идва ред на слънцето 30.12 | 07:59

Сняг ще вали в Източна България, където ще бъде и ветровито

От iNews.bg

След неочаквания обилен снеговалеж миналия ден за днес прогнозата е доста по-спокойна. Времето ще е предимно облачно, а сняг ще вали в Източна България, където ще бъде и ветровито със силен северен вятър и навявания.

В западните райони облачността временно ще се разкъсва, на места и до слънчево. Сутрешните часове няма да са никак приятни със стойности от минус 6 до минус 1 градуса, но през деня ще се затопли леко. Максималните температури ще са между минус 2 и 5 градуса. Най-студено ще е в Шумен, където живакът в термометрите няма да мине 0, а ще остане минус 2. За София се очаква да бъде около минус 1 градус. Най-приятно, както обикновено, ще е в Сандански, където ще е 5 градуса.

Над планините ще бъде предимно облачно и ще превалява сняг, повече в Стара планина, Странджа и Сакар. Ще духа силен до бурен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 9 градуса, а на 2000 метра – около минус 13 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно, с валежи от сняг. Ще духа силен и бурен северен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между минус 1 и 1 градуса, а на морската вода - 4-5 градуса. Вълнението на морето ще е 4-5 бала.

Водещи

Най-четени