Слънчеви лъчи ще ни огряват през целия ден 01.11 | 07:47

По-висока облачност се очаква в Източна България

От iNews.bg

Сутрешните часове може и да не обещават много приятни метеорологични условия, но синоптиците гарантират, че първият ден от новия месец ще е доста слънчев. По-значителни увеличения на облачността може да има над Източна България. Вятърът днес ще е слаб до умерен северозападен и след обяд ще отслабне.

Максималните температури ще са в диапазона 9-14 градуса, а в югозападните райони дори малко по-високи. В Сандански и Пловдив живакът ще стигне до 15 градуса, докато в столицата ще остане по-хладни с 10 градуса. Най-ниските максимални температури се очакват именно в София и Шумен - 10 градуса.

Над планините ще преобладава слънчево време, с повече облаци над Стара планина. Ще духа умерен, по билата и върховете силен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, а на 2000 метра – около минус 2 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна преди обяд. Ще духа слаб до умерен север-северозападен вятър. Максималните температури ще са 11-12 градуса, а тези на морската вода - 13-14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Водещи

Най-четени