Снеговалежите причиниха на места ограничения в движението 31.12 | 11:28

В цяла Смолянска област всички автомобили следва да се движат с вериги

От Андриян Георгиев

Зимни са условията по пътищата от републиканската пътна мрежа, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура” (АПИ).

Пътните настилки в немалка част от страната са сухи, а по високите и усойни места има заледени участъци, които са обработени и опесъчени участъци, твърдят от АПИ.

Автомагистралите "Тракия”, "Хемус”, "Люлин” и "Марица” са мокри.

Въведени са ограничения в движението на различни места в страната заради снеговалежите. 

В цялата Смолянска област всички автомобили следва да се движат с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета. Към момента няма затворени пътища в областта, посочват от местната областна дирекция на МВР.

По-конкретно, през проходите "Пампорово” и "Превала” всички МПС-та трябва да се движат с вериги, а товарните МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета. По път ІІІ-866 Девин-Михалково товарните МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета.

На територията на община Велинград всички товарни МПС да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета.

По път III-865 Кърджали - Ардино - всички товарни МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета.

На Път ІІ-37 Пещера - Батак - Доспат товарните МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета.

Водачите на МПС да предприемат пътуване само с автомобили, оборудвани за движение в зимни условия. Да се движат с повишено внимание и скорост съобразена с условията на пътя.

Поради мъгла е намалена видимостта до 50 метра в района на Радко Димитриево, Лъки, Асеновград, Костинброд и Елин Пелин и до 150 м в област Търговище и районите на Велики Преслав, Долни Богров, Ихтиман и на автомагистрала "Хемус” в района на град Шумен.

Затворени остават проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Върбишки, а Троянски и Дюлински са затворени за товарни автомобили.

В сила са следните ограничения:

- Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и по пътя Костенец-Самоков и над 20 тона през Айтоски проход;

- Товарните автомобили да са с вериги без ремаркета и полуремаркета по пътя Белово-Юндола, Велинград-Сърница-Бърдуче и Батак Доспат; забранено е преминаването на товарни автомобили и по пътя Радко Димитриево-Друмево.

Най-четени