Спират водата на места в София 14.11 | 07:44

В части от центъра, жк "Дружба 2", кв. "Бояна" и село Мърчаево няма да има вода

От Андриян Георгиев

"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщават от компанията.

Част от жк "Дружба 2" ще бъде без вода днес (14 ноември) между 9:00 и 21:00 часа, заради монтаж на спирателни кранове при бл. 260. Прекъсването ще засегне живеещите във всички блокове, започващи с №200. Ако се наложи работите да продължат повече от 12 часа, ще бъдат осигурени водоноски, разположени при 68-мо СОУ, при бл. 225 и при магазин СБА.

Във връзка с монтаж на спирателни кранове на ул. "Оборище”, бул. "Евлоги Георгиев” и бул. "Мадрид”, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа в района между бул. "Мадрид", ул. "Черковна", ул. "Султан тепе" и бул. "Евлоги Георгиев".

При необходимост от продължаване на работите над 12 часа, ще бъде осигурено алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: кръстовището на бул. "Евлоги Георгиев” и ул. "Русалка”.

Заради монтаж на автоматичен въздушник на ул. "Невена Коканова" в кв. "Бояна", се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 17:00 часа в район между ул. "Кумата", ул. "Радецки", ул. "Ася Георгиева", ул. "Розариум", ул. "Севастократор Калоян" и ул. "Ралевица".

При необходимост от продължаване на работите над 12 часа, ще бъде осигурено алтернативно водоснабдяване, а водоноската ще е разположена на кръстовището на ул. "Розариум” и ул. "Радецки”.

Реконструкция на входяща тръбна разводка на резервоар "Мърчаево" е причина за спирането на водоподаването от 9:00 до 18:00 часа в село Мърчаево. При необходимост от продължаване на работите над 12 часа, ще бъде осигурена водоноска на площада до кметството.

Водещи

Най-четени