Спират камионите над 10 тона заради предпразничния трафик 28.12 | 09:09

На места в страната видимостта е затруднена заради паднали мъгли

От Диана Цветкова

Републиканските пътища са проходими, настилките са предимно сухи, като на места има мокри или заснежени участъци, които се почистват и обработват, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура".

Мъглата, която се стеле тази сутрин затруднява видимостта на много места в страната.

В района на Плевен видимостта е до 20 метра, а край Пловдив и Мало Конаре – 30 метра.

В районите на Стара Загора, Търговище и Хасково мъглата ограничава видимостта до 100 метра, в София, Кърджали, Перник и Севлиево – до 150 метра. До 200 метра е видимостта в районите на Велико Търново и Ямбол.

От 16,00 до 22,00 часа днес се спира движението на камиони над 10 тона по републиканската пътна мрежа.

Ограничението се налага във връзка с предстоящите новогодишни празници и очаквания засилен трафик в страната в днешния последен работен ден.

По магистралите "Тракия", "Хемус", "Марица" и "Люлин" няма затворени участъци. Настилките са мокри на места.

Затворени са проходите "Златишки", "Върбишки" и "Троянски".

Забранено е движението на превозни средства над 3,5 тона през прохода "Вратник", като тези до 3,5 тона задължително трябва да са с вериги.

Забранено е преминаването на МПС над 10 тон през проходите "Шипка", "Петрохан", "Твърдишки" и "Дюлински", на който останалите автомобили трябва да са задължително с вериги.

Отворени за всички видове превозни средства са проходите "Айтоски", "Ришки", "Рожен", "Предела", "Превала", "Печинско", "Пампорово", "Котленския", както и Прохода на републиката.

Водещи

Най-четени