Спират трамваите от Централна гара до "Орландовци" 08.10 | 09:22

Промяната на движението ще важи до понеделник (10.10.11)

От Ивайло Ачев

До понеделник, 10 октомври, няма да има движение на трамваи от Централна гара към кв. "Орландовци", съобщиха от Центъра за градска мобилност, цитирани от БТА.

Причина за промяната на движението е ремонт на съоръжения от трамвайното трасе по ул. "Козлодуй".

За времето, в което ще траят ремонтните дейности, трамваите по линия номер 3 ще се движат от кв. "Захарна фабрика" до пл. "Възраждане" и оттам по бул." Христо Ботев" до ж.к. "Лозенец". Трамваите по линия номер 4 ще се движат от ж.к. "Бъкстон" по маршрута си до Централна гара и оттам през транспортен подлез "Надежда" до гара "София север". Трамваите по линия 18 ще се движат от Руското посолство до Централна гара и оттам до надлез "Надежда".

Променя се и маршрутът на тролейбусите по линия номер 9 на 8 и 9 октомври (събота и неделя). Те ще се движат от ж.к. "Борово" до пл. "Сточна гара".

От 8 до 10 октомври ще има временна автобусна линия с номер 18ТМ и маршрут от автостанция "Орландовци" - ул. "Първа българска армия", ул. "Каменоделска", ул. "Козлодуй", бул. "Кн. Мария Луиза" до Централна гара и обратно. Картите за пътуване за трамвайните линии с номера 3,4 и 18 до кв. "Орландовци" ще важат за временната автобусна линия.

Водещи

Най-четени