Термометрите полудяха! Седмицата започва с пролетни температури 07.11 | 07:45

Живакът се очаква да скочи до 26 градуса

От iNews.bg

Седмицата започва с променлива облачност, но максималните температури ще ви накарат да се почувствате така все едно скоро няма да има зима. Очаква се живакът в термометрите да стигне доста приятните 26 градуса - във Велико Търново.

Почти в цялата страна ще бъде над 20 градуса. Малко по-хладно ще бъде във Видин - 17 градуса, Монтана - 18 градуса, и София - 19 градуса. След обяд ще има по-често значително заоблачаване, на места в Северозападна България ще превали слаб дъжд. Ще продължи да духа умерен, през деня – временно силен вятър от югозапад и температурите ще останат високи.

Порадвайте се на топлото време, защото през нощта срещу вторник от северозапад ще започнат валежи. Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за месеца.

В планините ще духа бурен, по високите и открити части – до ураганен вятър от запад-югозапад. Облачността ще е по-често значителна, но валежи са малко вероятни. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14 градуса, а на 2000 метра – около 7 градуса.

По Черноморието облачността ще е по-често значителна, но ще остане без валежи. Ще духа умерен до временно силен юг-югозападен вятър. Ще остане топло с максимални температури на въздуха между 21 и 24 градуса и 13-15 градуса на морската вода. Вълнението на морето ще 2-3 бала, на север от нос Калиакра временно ще се увеличи.

Водещи

Най-четени