Точат лични данни с фалшиви мейли от името на Инспекция по труда 22.05 | 20:00

От институцията никога не се изпращат съобщения по електронен път, които приканват гражданите да въвеждат или да актуализират своите лични данни

От iNews

В ИА "Главната инспекция по труда" (ИА ГИТ) постъпи информация за разпространение на електронно съобщение от името на Агенцията за предоставяне на лични данни във връзка с въвеждането на електронната трудова книжка.

Главната инспекция по труда обръща внимание, че от институцията никога не се изпращат съобщения по електронен път, които приканват гражданите да въвеждат или да актуализират своите лични данни.

Имейлът, от който се разпространяват съобщенията (no-reply@bulgaria.government.li), не е на Агенцията. Неправомерно е използвано и логото на ИА ГИТ.

Гражданите не трябва да отварят линковете, посочени в изпратените съобщения, както и да въвеждат лични данни.

В случай че настъпи необходимост от разпространяване на информация, свързана с дейността на ИА ГИТ, гражданите се уведомяват предварително чрез официалния сайт на Агенцията gli.government.bg и чрез медиите.

Те могат да получат информация и консултация и по телефон или на имейл адресите на Агенцията, обявени на сайта в секция "Контакти".

Приложена е снимка на имейла, който се разпространява неправомернo.

Водещи

Най-четени