Тръгнете по-рано, отново блокират пътищата на София 20.11 | 07:28

Въвеждат се промени в движението в столицата

От Мая Александрова

Организацията на движение в София ще бъде променена. Причина са трите протеста, които ще блокират столицата. Промените ще са около Министерството на здравеопазването, Министерски съвет и Народното събрание заради протестите на синдикати, студенти и таксиджии, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Протест ще има и пред президентството, където държавният глава свиква Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС), на който ще се обсъжда ситуацията с бежанците.

От 10:00 ч. до 12:20 часа се забраняват влизането и паркирането на автомобили по южното пътно платно на бул. "Цар Освободител" между ул. "15-и ноември" и бул. "Васил Левски" в посока към бул. "Васил Левски" за изграждане на сцена в обхвата на паметника на Царя Освободител, с лице към Народното събрание.

По преценка и разпореждане на СДВР ще се забраняват влизането и паркирането по булевардите и улиците, по които се очаква да премине шествието.

Предвидено е то да премине по бул. "Христо Ботев", ул. "Алабин", бул. "Витоша", бул. "Кн. Мария Луиза", бул. "Т. Александров", бул. "Ал. Стамболийски", бул. "Кн. Александър Дондуков", бул. "Цар Освободител" и по улиците "Цар Шишман" и "15-и ноември".

От 07:00 часа до завършването на проявите се забраняват престоят и паркирането по централното пътно платно на бул. "Македония" между бул. "Христо Ботев" и пл. "Руски паметник" - двустранно, без да се пречи на движението на трамвайните мотриси и извън обхвата на трамвайните спирки, по бул. "Христо Ботев" между ул. "Хан Аспарух" и пл. "Македония". Забранява се движението и на паркингите на пл. "Македония" и на пл. "Народно събрание".

Изключение ще се прави за 160-те автобуса и 50 микробуса, превозващи участниците в националното шествие, сигнализирани по подходящ начин.

 

На мястото, определено за сборен пункт на участниците в шествието - пл. "Македония" пред сградата на КНСБ, за времето на организирането на проявата движението ще бъде преустановявано по преценка на СДВР, без да се пречи на движението на трамвайните мотриси на градския транспорт.

Най-четени