Хепиенд в петък - слънчево и топло време 12.09 | 07:00

Температурата на морската вода ще достигне тази на въздуха

От Теодора Кокаланова

Над страната ще преобладава слънчево време. Над западните райони ще има разкъсана облачност, в следобедните часове значителна, но само на отделни места, главно в планините, краткотрайно ще превали. В сутрешните часове на места в низините ще има намалена видимост. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен, източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 24 и 29 градуса, в София 24.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и през деня ще остане почти без промяна, предаде НИМХ. Над планините ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над масивите от Западна България и Западните Родопи, където на отделни места, след обяд и привечер, краткотрайно ще превали. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Максимална температура на 1200 метра около 18°, на 2000 метра около 11°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Временно увеличение на облачността ще има след обяд над северното крайбрежие. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са между 24 и 25 градуса, температурата на морската вода достига 24 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Водещи

Най-четени