Честит сняг! Радвайте му се, защото ще е само днес 29.11 | 07:58

По-късно през деня валежите ще спрат

От iNews.bg

Всички почитатели на снега сега сигурно са много щастливи. Радостта им обаче няма да трае дълго, защото валежите ще спрат още днес следобед, а от утре започва повишаване на температурите. Какво ни очаква преди това?

Според синоптиците, а и както се вижда навън, ще продължи да превалява сняг. В следобедните часове от север валежите ще спират. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е умерен до силен. С него ще продължи да нахлува студен въздух.

Сутрешните температури ще са близки до максималните - между минус 1 и 4 градуса, а през деня понижението на температурите ще продължи. За столицата се очаква живакът в термометрите да не мине 0 - ще бъде минус 1. Най-топло днес ще е в Сандански и Бургас, където ще е 4 градуса, а най-студено - в София.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг. Ще духа силен, предимно североизточен вятър. По високопланинските проходи ще има навявания. Застудяването ще продължи. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около минус 5 градуса, а на 2000 метра – около минус 9 градуса.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд и сняг. Вятърът ще бъде умерен и временно силен от север-североизток. Максимални температури на въздуха ще са 3-4 градуса, а тези на морската вода - 10-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Най-четени