Шофирайте внимателно! Пътищата са мокри и хлъзгави 02.12 | 08:25

Времето над страната е предимно облачно

От iNews.bg

Шофьорите трябва да си отварят очите на четири, да не превишават позволената скорост и да не забравят фаровете, съветват от Агенция "Пътна инфраструктура". Днес очакваме предимно облачно време с чести превалявания, а пътищата са мокри и хлъзгави.

Към момента пътните настилки в столицата са опасни дори при леко превишаване на скоростта. В града вали слаб дъжд. Спирките на масовия градски транспорт са обработени със сол срещу заледяване. Натоварен е трафикът по основните улици и булеварди, като бул. "Цариградско шосе”, бул. "Евлоги и Христо Георгиеви”, бул. "Ал. Малинов”, бул. "България”, бул. "Тодор Александров”, бул. "Околовръстно шосе”, бул. "Царица Йоана”.

Републиканските пътища са проходими. Пътните настилки са предимно мокри, на места частично заскрежени, обработени и опесъчени. Ограничена видимост поради мъгла до 50 м има в районите на Гълъбец и проходите "Троянски" и "Шипка". До 100 м е ограничена видимостта в област Смолян и районите на Омуртаг, Белокопитово, Паничково и Витиня, а до 200 м - в районите на Ивайловград, Леденика и Ришки проход.

Водачите на моторни превозни средства да се съобразяват с пътните условия, тъй като времето е предпоставка за инциденти.

Водещи

Най-четени