Ясно и тихо време във вторник 28.05 | 06:59

В източната част на страната ще духа слаб и умерен южен вятър

От Елица Елефтерова

Времето днес ще бъде ясно и тихо. Ще бъде слънчево с висока облачност. Към края на деня облачността над страната ще се увеличи и през нощта срещу сряда, на отделни места в Западна и Централна България, ще превали слаб дъжд. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за Агенция "Фокус” дежурният синоптик Орлин Лазаров

В източната част на страната ще духа слаб и умерен южен вятър. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, в София - около 24°.

Над планините ще бъде предимно слънчево с висока облачност. Ще духа слаб и умерен югозападен вятър, по най-високите върхове на Рила и Пирин силен от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 м ще достигне до 17°, на 2000 м - около 9°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде слаб и умерен от юг-югоизток. Максималните температури ще варират между 20°-24°. Температурата на морската вода е 15° по най-северното крайбрежие и около 20° в останалата част. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Водещи

Най-четени