Време е за салса 20.07 | 12:04

Все повече хора се отдават на танца, търсейки начин за справяне със стреса

От Станислава Добрева

В последните години танцуването на салса придобива все по-голяма популярност в България. Проучване на Jenite.bg показва, че клубовете, в които може да се практикува този танц, вече не са никак малко в големите градове у нас.

Ако живеете в София, можете да избирате между голям брой такива места. Някои от тях са "Vamos Salsa", "Dance Mania Center" или "Pambos Dancing Company", в който ще ви обучават небезизвестните Памбос и Мария Агапио.

В морската ни столица също има места, в които да се отдадете на огнения танц. Например салса клубовете "Sabroso" или "Bueno"ще ви предложат незабравими преживявания. Ако пък се намирате в Бургас, танцово студио "Дюн" може да бъде вашето място за отдих и развлечения.

Жените преобладават сред танцуващите салса, казва Георги Рангелов, мениджър на "Dance Mania Center". По думите му може би 60-70% от танцуващите са представители на нежния пол. А възрастта на любителите на огнените страсти е средно между 20 и 35 години.

Тренировките, обикновено, са по 1 час, а цените - около 6-7 лева.

На въпрос трудно ли се учи салса Рангелов и има ли специфични изисквания към фигурата, за да се практикува той казва: "Нищо не е задължително. Има ли желание - има и начин".

Повече за магията на салсата

Водещи

Най-четени