Във Врачанско създават център за интеграция на възрастни 12.07 | 17:02

Центърът е планирано да започне дейност през следващата година

От Андриян Георгиев

Създаването на мобилен социално-терапевтичен център за интеграция на възрастни хора през 2012 г. е едно от предложенията, одобрени от областната комисия по заетостта, съобщават от врачанската областна администрация .

На заседание на комисията днес бяха разгледани проектите по четирите приоритета на Националния план за действие по заетостта през следващата година - заетост и обучение на възрастни, целеви групи на местния пазар на труда, успешни проекти и програми за заетост, и обучение с акцент върху регионалните и местните инициативи и конкретни проблеми при изпълнението на програми и мерки за заетост и обучение.

Мобилният център за интеграция на възрастни е иновативна услуга, която досега не е предлагана в страната, допълват от пресцентъра на областната администрация.

Освен нея са внесени проекти за социална и трудова интеграция на младежи, напускащи социални институции, за доразвиване на уменията и назначаване на здравни медиатори във високорисковите етнически общности и др., уточнява БТА.

Областната комисия по заетост е приела и направеното предложение за разширяване на националната програма "Помощ за пенсиониране", като в нея се включат хора, регистрирани в бюрата по труда, на които не им достигат до 2,5 г. осигурителен стаж или възраст за пенсиониране. 

Водещи

Най-четени