Главчев отвърна на удара от президента Румен Радев по повод назначаването на Николай Ненчев 23.07 | 11:45

„Продължаваме да обсъждаме кандидатури, за да бъде назначен посланик с указ на президента Радев”, допълни още служебният премиер.

От iNews.bg

Премиерът Димитър Главчев отвърна на удара от президента Румен Радев по повод назначаването на Николай Ненчев за временно управляващ посолството ни в Украйна. Радев обяви, че Ненчев няма качества.

Спазена е процедурата по назначаването на Николай Ненчев за временно управляващ посолството на България в Украйна, каза Главчев, по време на живото си включване във Facebook. Днес той отговаря на въпроси на граждани и медии.

Главчев отговори на критиките на президента, който по-рано днес обяви, че не е подписал указ за назначаването на Ненчев за посланик, още когато е бил предлаган от кабинета "Денков - Габриел”. Мотивите на Радев са били, че Ненчев "не притежава необходимите професионални качества и подготовка за този важен пост”.

Сега Главчев обясни, че за назначаването на временно управляващи нямат нужда от препотвърждаване и указ от президента и така процедурата е спазена.

"Обстоятелствата не са обичайните в Киев, война се води там. Няма чак толкова много желаещи да отидат. От 2 години няма посланик. Това е формата, която съм преценил, че трябва да бъде”, заяви Главчев.

"Продължаваме да обсъждаме кандидатури, за да бъде назначен посланик с указ на президента Радев”, допълни още служебният премиер.

Водещи

Най-четени