Британски министър: Тероризъм и фашизъм заливат Европа заради политиката на Брюксел 06.03 | 20:38

Крайнодесните в ЕС се радват на подкрепа като при Хитлер, а на службите се пречи да се борят срещу джихадистите, казва Майкъл Гоув

От iNews.bg

С политиката си през последните години Европейският съюз провокира развитието на тероризма и фашизма. В момента позициите на крайнодесните партии и движения в общността са на най-високото ниво от времената на Хитлер и Мусолини. Паралелно с това пък ръководството на Евросъюза не полага достатъчно усилия в борбата с екстремистките идеи и тероризма. Такива остри критики към Брюксел отправя в интервю за The Sunday Times британският министър на правосъдието Майкъл Гоув, който е един от защитниците на идеята Великобритания да излезе от общността.

"Заради политиката на ЕС в момента позициите на карйнодесните партии в континентална Европа са най-силни от 30-те години на ХХ век”, отбелязва той. Вземете например "Златна зора”, която в гръцкия парламент открито поддържа идеологията на Хитлер. А това е пряко последствие от онова, което се случи с Гърция и единната европейска валута”, казва Гоув.

Британският министър отбелязва още, че ръководството на ЕС не работи достатъчно активно и срещу тероризма, а дори и Брюксел пречи на осъществяването на такива мерки, включително и от страна на Лондон. Според него Евросъюза често блокира инициативите на Великобритания, насочени към борбата с тероризма, включително и работата на британските спецслужби в това направление. "Съдиите от ЕС нерядко са взимали решения, които са в противоречие с нашите интереси, диктувайки на британските агенти какво могат да правят и какво – не”, отбелязва Гоув.

В подкрепа на тезата за "Брекзит” той подчертава, че сигурността и суверенитета на Острова вървят ръка за ръка и работата ще се върши много по-добре, ако политиката на Лондон не зависи от тази на Брюксел. "Сигурен съм, че извън рамките на ЕС ние ще получим много по-добри възможности да защитим британците”, казва Майкъл Гоув.

Водещи

Най-четени