Г-жо Радева, внимателно с Фейсбук! Не се изживявайте като Тръмп 12.07 | 14:28

Първата дама явно има много свободно време да коментира щяло и нещяло в мрежата, с доста фриволен език

От Ростислава Иванова

Съпругата на президента Десислава Радева се изживява като "българския Доналд Тръмп", коментирайки щяло и нещяло в профила си във Фейсбук.

В това принципно не би имало нищо лошо при днешните възможности на социалната мрежа, ако не беше неподходящия език на т.нар. първа дама, който често не подхожда на позицията й в държавата и може да се определи като доста невъздържан, фриволен и дори махленски.

Последно президентшата коментира в профила си във Фейсбук създаването на група, наречена "Първата дама". Страницата е изпълнена с постове, написани "от името на Радева", което първата дама очевидно не харесва съвсем. Затова тя предупреждава приятелите си, че страницата не се поддържа от нея, но не спира културно дотук.

Ето и пълния коментар на Десислава, отскоро Радева, а още по-отскоро и по случайност на съдбата - и първа дама:

"Майко мила! Както би възкликнала моя тежка "фенка". За тази страница разбрах наскоро. Лошо няма! Това е хубавото на демокрацията - изразяваш свое мнение, нехаресване, иронизираш. Проблемът е, когато го правиш анонимно. От страх ли, от дребнодушие, от желание да се подиграеш, примесено с нежелание да погледнеш в самия себе си. Щото е по-лесно.

Мишкуването ни завладява - бързо или бавно е без значение. Важното е, че ни завладява повсеместно и се иска вътрешна сила да не му се поддадеш.

Въпросната страница няма нищо общо с мен ... Затова, админи, моля, поне не ползвайте профилната ми снимка за вашия шарж или каквото там е, защото това си е чиста проба манипулация. Продължавайте в същия дух, имате някои доста смешни постове. А иначе - бих се притеснила, ако ме харесват всички. Бъдете здрави! (Сега поне лайковете ви ще се увеличат ;) Про боно, щото съм ларж)".

Каквото и да означава този коментар???

Върви, че разбери от злобното и надменно коментарче на президентшата за какво иде реч в случая! Бихме посъветвали г-жа Радева да си намери смислено и достойно занимание, подхождащо на високия й ранг, за който видно тя изобщо не е подготвена, а може би е и крайно неподходяща, като се има предвид характера и възпитанието й. Явно има много свободно време между моделиерите, фризьорите, фитнес инструкторите и пр., та виси все в мрежата и коментира, коментира...

Нека Десислава вземе пример от някои скромни и достойни президентски съпруги преди нея, които само с едно изключение - това на г-жа Стоянова, не се набиваха на очи и не се афишираха постоянно, с едничката цел да са постоянно на обществен фокус. Да, това не е необходимо, а и мадам Радева все пак не е в Белия дом и не е Доналд Тръмп. Макар и с всичките крещящи недостатъци на президента на САЩ, той все пак е милиардер и е постигнал много в бизнеса, за разлика от нея.

Можете, например, като съпруга на президента да се занимавате с благотворителност. В България е пълно със страдащи хора и бедни дечица, а и е подходящо за положението ви на първа дама. Да не говорим колко много финансови врати може да отвори положението ви.

Ако пък г-жа Радева не може сама да се усети какво е пристойно и какво не за високата й позиция в държавата, то поне има експерти по протокол в екипа на президента, които да я напътстват всекидневно, докато й набият правилата в главата.

Защото явно самият президент Румен Радев е затънал в държавни дела и не вижда какви ги твори половинката му. Все някога обаче ще му се наложи да вземе отношение по въпроса с изявите на първата си дама, в противен случай това ще му се отрази негативно на рейтинга.

Водещи

Най-четени