Екзекуциите, които Саудитска Арабия извършва, са достойни за "Ислямска държава" 04.01 | 13:26

Кралството и джихадистите действат в перфектен синхрон

От iNews.bg

Independent заклейми властите в Саудитска Арабия заради екзекуциите на шиитския духовник Шейх Нирм ал-Нимр и още 46 други активисти в събота, като определи действията им като "безпрецедентно посрещане на нова година".

В статия, озаглавена "Екзекуциите на Саудитска Арабия са достойни за "Ислямска държава" - така че ще спрат ли сега Дейвид Камерън и Запада да пълзят пред пред богатите на петрол монархии", Робърт Фиск определя действията на властите като "гуляй от сваляне на глави", оправдаван чрез Корана.

"Защото тази кървава баня в земята на сунитската ислямска монархия очевидно има за цел да вбеси иранците и цялата шиитска общност, да насърчи религиозния конфликт, който "Ислямска държава" вече толкова добре успя да промотира", казва той.

"Липсваше само видеото с обезглавяванията, макар че миналогодишните 158 обезглавявания на Кралството, бяха в перфектен синхрон с уахабистките учения на "Ислямска държава", изтъква Фиск.

1528770Авторът отбелязва, че очевидно саудитите ще продължат да оправдават войната срещу теоризма с масови убийства и кръвопролития и добавя саркастично: "Но колко често ангелите на всемилостивия Бог се появяват пред настоящия саудитски вътрешен министър принц Мохамед бин Найиф?".

Водещи

Най-четени