И до третото пришествие тази КЗК няма да открие картел на горива 29.03 | 15:14

НАП и митниците са в ръцете на финансирани от картела политици

От iNews.bg

"До трето пришествие тази комисия няма да намери нищо. Пък и линията на озаптяване на злоупотребите с доминантно положение на пазара на горива не минава през ялова комисия, с ялови възможности в пленена държава". Това пише в профила си във "Фесбук" бившият посланик в Русия и енергиен експерт Илиян Василев, цитиран от Медиапуул.

"Докато НАП и Агенция "Митници" са в ръцете на политици, които са сключили стратегическо споразумение да пазят "картела" - решение няма да има и до един милиард лева всяка година ще излизат от джоба на потребителите.

Тези компании пък ще ви развиват теми за лошите контрабандисти, за танкерите, които влизат без да плащат акцизи, което е все едно крадецът на праскови да сочи към крадеца на кайсии. И накрая ще ви светне, че май и едните, и другите са от едно ОПГ. Все едно с избори да промениш ситуацията в пленена държава", коментира енергийният анализатор.

"Знаете ли защо задържаха да не обявят решението си преди изборите? Защото обектът на разследване е много важен за финансиране на изборните кампании на партиите, които са избрали членовете на КЗК. Марио Пузо дори трудно ще го опише", заключва Василев.

Водещи

Най-четени