Кадиров: Руски емигранти на издръжка на Запада оплюват родината си 19.01 | 18:51

Хората, насаждащи ни чужди ценности, не са част от нашето общество, смята чеченският президент

От iNews.bg

Коментар на президентът на Чеченската република Рамзан Кадиров пред руското електронно издание "Известия". Заглавията са на iNews

Винаги съм смятал хората, които зоват за промяна на държавното управление на Русия и промяна на границите й за предатели. По отношение на тях моето мнение винаги е било едно и също и не се е променяло с годините. И през 2010, и през 2011, и през 2012 г. аз винаги съм наричал тези хора предатели на родината, врагове на народа и ненавиждащи Русия. Това пише в свой коментар за "Известия" президентът на Чечня Рамзан Кадиров. Мнението ми винаги е било, че призоваващите към революции и масово насилие трябва да бъдат наказани с цялата строгост на закона. Моята позиция няма да се промени. Тези мои изявления винаги са предизвиквали панически атаки срещу мен от извънсистемната опозиция, както наричам тези хора.

В това отношение мнението ми е било отправено към онези, които са напуснали Русия и зад граница, получавайки подаяния от правителствата на западните държави, заливат с помия и клеветят по адрес на нашата страна. Естествено, че това мое мнение не се отнася до другата опозиция, която бидейки част от политическата система на страната и в рамките на руското законодателство се опитва да намери пътя към разрешаване на проблемите в различни области – здравеопазване, жилищно настаняване, инфраструктура и т.н. Става дума за онези, които се наричат извънсистемна опозиция и чиято основна цел е да разрушат нашата страна и да подкопаят нейния конституционен строй.

Никога не съм смятал тези хора, които непрекъснато ни насаждат западни ценности, за част от нашето общество. Тези лакеи на Запада се опитват, спекулирайки с международната криза, да превърнат в хаос това, което създадоха руският президент Владимир Путин и първия чеченски президент Ахмат-Хаджи Кадиров. Моята република беше удавена в кръв от войната. Чеченският народ знае колко човешки животи ни е коствал този мир, който в момента цари в нашата република.

Т.нар. извънсистемна опозиция изнагля до такава степен, че използва руски медии за разпространението на идеите си за разрушаване на руската държава. И тези издания разпространяват техните фалшиви и лицемерни тези, пропити от дълбока омраза към Русия. А в същото време някои представители на властта се заиграват с това стадо чакали и приемат всяка тяхна критика. Нека сега Върховната прокуратура да се заеме с тях и да провери изявленията им в подкрепа на онези, които призовават към насилие. Като патриот и руски пехотинец аз никога няма да се заигравам с убийци и предатели на моята страна. Едва ли дори един трезво мислещ и уважаващ себе си човек би водил диалог с тези, които смятат за неморално да обичаш родината си и да й служиш вярно.

Кой даде право на глутница гнусни либерали да се наричат руска интелигенция? Те претендират, че са съвестта на нацията, при което събират около себе си всички, ненавиждащи всичко руско и така рефлектират и върху Запада. Според мнението на тези либерали само техните идеи са неоспорими и никакви други убеждения не могат да съществуват. А, ако случайно чуят критики по свой адрес, те реагират на тях със заплахи и обиди.

Върху нашата страна сянка хвърлят не тези, които пазят нейната идентичност, история и суверенитет, а онези, които защитават интересите на много тесен кръг от хора. Част от руското правозащитно общество забравя, че във функциите влиза защитата на правата на обикновените руснаци, а не на група предатели, които именно ги произведоха в някаква привилегирована класа.

Политиката на тези борци за несправедливост е анти народна и представлява само техните интереси. Критикувайки всичко без да имат основание за това, прилагайки гнусна лексика и обиди те си мислят, че ние ще мълчим. А когато получат масиран отговор, поддържан масово, подвиват опашки и бягат при своите покровители. Ако тези помияри имат защитници в нашата страна, то руският народ има най-големия защитник – президента Владимир Путин. И лично аз съм готов да изпълня всяка негова заповед.

Нравствено пропадналите хора, продали душите си на западните дяволи, се държат разхайтено не само на Запад, но и в презираната от тях държава, където се чувстват неприкосновени и безнаказани. Но в любимите им западни страни призивите за нарушаване на териториалната цялост и разрушаване на държавността се категоризира като углавно престъпление. А в Европа се случват и масови нарушения на човешките права.

Действайки с твърдя ръка, системно и в рамките на закона ние няма да позволим на тази малоумна сган, която се противопоставя на Русия, да ни се пречка в краката. И в това отношение властта трябва да има консолидирана позиция, още повече, че тя отговаря на интересите на нашата страна и нейното население.

Без да щадим врага, ние ще съхраним Русия.

Водещи

Най-четени