Максим Генчев: Не бих наел Джон Малкович, защото не говори български 26.01 | 10:30

Опашки се извиха вчера пред НТ "Иван Вазов" заради постановката "В самотата на памуковите полета"

От iNews.bg

Опашки се извиха вчера пред НТ "Иван Вазов" заради постановката "В самотата на памуковите полета" с Джон Малкович и Ингеборга Дапкунайте. Тяя ще се играе в три поредни дни дни - на 16, 17 и 18 февруари.

Евтините билети за събитието бяха изчерпани почти на секундата след пускането им. В момента могат да бъдат открити само такива за 350 и 400 лева. За същото представление в Атина струват около 55 евро. Причината за по-евтините билети в Гърция обаче е, че всъщност по-голямата част от цената им се поема от частната фондация "Онасис".

В социалните мрежи също се развива интересни дискусии. Например печално нашумелият режисьор Максим Генчев се чуди защо билетите са толкова скъпи.

"Не е от класата на шекспировия актьор Беркоф, майстор на моноспектакъла. Малкович е умен късметлия с интересен лицев (събрани очи) фасон за кино, където актьорът е подвластен на режисура, осветление (камера) и монтаж. За театър не е нищо особено (гледал съм го в Лондон). Но името продава"

На въпрос от потребител каква оценка би дал Малкович, ако гледа филм на Генчев, режисьорът отговаря:

"Той е актьор, Вероятно ще ме четка, за да го взема. Майтапя се - няма да го наема, защото не говори български."

Припомняме, че последният филм на Генчев "Ботев" бе сериозно оплют от по-голямата част от обществото. Бе обявен като гавра с паметта на Ботев и като гавра за българското кино

Водещи

Най-четени