Приятел ма Милен Цветков попиля Нова телевизия след предаване в негова памет 20.04 | 13:24

Милен предпочете да остане без работа и без пари, но да е верен на себе си.А останалите и примирилите се днес правят филми, слугувайки на Борисов и Пеевски, написа Илиан Василев

От iNews.bg

Известният политически анализатор и бивш посланик на България в Русия - Илиан Василев, бе сред най-близките приятели и колеги на убития от дрогиран джигит Милен Цветков. Вчера, на годишнината от кончината на непрежалимия журналист, Нова телевизия му посвети предаване. Явно обаче то не се е харесало на Илиан василев, защото той попиля една от националните телевизия, посредством коментар в социалните мрежи:

"Гледах предаването на Нова ТВ посветено на Милен Цветков и се почудих да не би случайно доброволно да е напуснал тази телевизия или през последните години тя да е била олицетворение на неговите стандарти за гражданска и професионална позиция.

То бива бива демагогия, но ми идва малко в повече. Разбирам, журналистите не са виновни и сигурно се гордеят че са извоювали от началниците си правото да пуснат този разказ с негови колеги и приятели.

Разбирам нещо да са променили днешно време и да станали фар на свободата, а то мракобесие и слугинство.

Да се бяха сетили през годините че същите началници изгониха Милен и превърнаха тази телевизия в обслужваща Борисов, Пеевски и олигарси. Някой случайно да е вдигнал глас в негова защита? Да е напуснал в знак на солидарност? Или по-скоро са участвали в опитите за опитомяването му.

Ама имали семейства, имали материални зависимости.

Милен, нямаше ли?

Ето това е разликата - за да остане свободен и да остане да стърчи, той предпочете да остане без работа и без пари, но да е верен на себе си.

А останалите и примирилите се днес правят филми.

Тези предателства ни отправиха на 112 място. Хляб за журналистите и забавление за публиката".

Водещи

Най-четени