Протест и контрапротест пред БНР заради Петър Волгин 04.02 | 15:19

Десетки слушатели, които искат да чуват различни мнения в ефира на програма "Хоризонт", се обявиха в защита на предаването "Политически Не коректно"

От iNews

Среща за защита на свободата на словото се проведе пред сградата на Българското национално радио.

Десетки слушатели, които искат да чуват различни мнения в ефира на програма "Хоризонт", се обявиха в защита на предаването "Политически Не коректно".

Пред сградата на БНР дойдоха и хора, които настояваха за уволнението на водещия Петър Волгин.

Ето какво споделиха някои участници в срещата:

"Живели сме под цензура. Имаме право на глас. Всеки може да се информира, да си вземе решение и да си направи изводи и няма нужда да ни казват - това няма да слушате, това ще слушате", посочи протестиращ в подкрепа на Петър Волгин.

"Демокрация означава свобода на словото. В България не се дава това право на хората. Ако някой има по-различно мнение от "евроатлантическата клика", тогава този човек е освиркван, наричан с най-различни имена. Една демокрация означава всеки да има право да каже каквото мисли, право на избор".

"33 години се борим да живеем в демокрация. Трябва да можем спокойно да изразяваме своето мнение. Конкретният журналист, срещу който има донос, не е направил нищо лошо, не е казал нищо лошо. Защо трябва да има ограничения към този човек?", попита друг.

"Да, протестирам срещу него. Както се вика, самото ми съществуване е протест срещу този нелеп човек", посочи един от хората на обратното мнение.

"Не, аз не протестирам. Искам уволнението на така наречения журналист Петър Волгин".

"Това не е митинг за свободата на словото. Това е митинг за запазване на стола на Волгин в радиото".

"Вие го подкрепяте, ние не го подкрепяме и ние имаме своите основания. Вие защо го подкрепяте?", попита един от присъстващите.

"Защото смятам, че е качествен журналист. Защото смятам, че е обективен и непродажен. Смятам, че всеки трябва да може да се изкаже в тази страна", отговори участничка в срещата пред сградата на БНР, на което друг участник и отвърна:

"Според мен той въобще не е журналист. Той е пропагандатор".

Самият Волгин благодари от Фейсбук профила си на дошлите да го подкрепят пред БНР със следните думи: "Огромна признателност на всички, които дойдоха днес пред сградата на БНР, за да защитим свободата на словото! Мисля, че дори и "Демократична България", които изпратиха донос до СЕМ срещу Политически НЕкоректно, разбират, че този път цензурата няма да им се получи. А няма да им се получи, защото ви има вас, нормалните хора. Още веднъж благодаря!

Тук слагам снимки на Ружа Райчева от днешната ни среща. Слагам и снимка на двамата души, които бяха дошли, за да призовават да бъда уволнен. Както винаги съм казвал, Политически НЕкоректно е най-плуралистичното предаване в българския ефир, може двама/или петима, няма значение/ души да ни ругаят, докато стотици други ни подкрепят, ние даваме думата на всички"

Водещи