Русия: Трета световна ще бъде последна за човечеството 30.07 | 13:21

„Да не би обединена Европа да не предлага на Украйна колониален статут“, запита шефът на Държавната дума

От iNews.bg

В навечерието на отбелязването на годишнина от Първата световна война председателят на Държавната дума на Русия Сергей Наришкин изрази своето мнение за разрешаването на международните въпроси със силови методи.

"С изрази като "разделяне на света" и "трета световна" трябва да се борави много внимателно. Както в нашата страна, така и в чужбина. Трета световна война ще бъде последна за човечеството". Укрепването на руската отбрана, в това число и бюджетните решения на Думата, са насочени именно към това – да се избегне войната", каза Наришкин в интервю за "Известия".

Наришкин отбеляза, че сега – през 2015 година, Европа трябва да си спомни поуките от събитията, започнали през 1914 г. Според него имперските идеологии са започнали да отмират след Втората световна война. "Въпреки това, желанието да се води имперска, колониална политика е живо и днес и на някои места то се усеща.

ebaff536-a44b-38a3-23ed-5b1d13814a49"Само погледнете колко е ограничен суверенитетът на държавите членки на ЕС и НАТО. И да не би да не е колониален статут, който т.нар. обединена Европа предложи на Украйна – да има задължения, но да няма никакви права?", запита той.

Що се отнася до играта на санкции, Наришкин подчерта, че не само Русия, но и Европа е уморена от тях. Той бе категоричен, че Русия никога няма да се откаже от Крим.

Водещи

Най-четени