Цъквата vs Бежанците 27.09 | 11:31

Светият Синод влезе в горещия момент на горещия дебат за горещата точка

От iNews.bg

"По-добре църквата да беше замълчала сега, тя и друг път е мълчала в моменти, в които се е очаквало да говори”, коментира пред Нова тв журналистът Силвия Великова.

Коментарът й е по повод извънредното обръщение на Светия Синод на Българската православна църква, направено по повод бежанската криза.

"Българското правителство в никакъв случай не трябва да допуска в страната ни повече бежанци. За тези, които вече са тук, е редно да се погрижим доколкото можем и ни стигат оскъдните ресурси, но повече - не", се казва в изявлението на Синода.

"Това, което ме шокира е, че църквата дава съвети на правителството да не приема повече бежанци. Мисля, че църквата влезе в горещия момент на горещия дебат за горещата точка”, заяви Силвия Великова.

По отношение на изграждането на "горещи точки” за бежанците, тя коментира: "Самите български политици все още не знаят какво значи "гореща точка”, тъй като явно очакват дефиницията да им се даде от Брюксел. Поне това беше моето впечатление от изказването на премиера Бойко Борисов и след това на министри от кабинета. За мен като журналист беше безпрецедентно изявлението на премиера, в което той се обясняваше, караше ни се, питаше ни”.

"България определено е гореща точка, защото бежанците пораждаха различни скандали и напрежение в местата, където те бяха настанявани”, заяви отец Никанор.

"За нас вкарването на толкова голямо количество бежанци не е случайно и има за цел да ускори процесите на разложение на традиционното европейско общество”, коментира той.

 

 

 

 

Водещи

Най-четени