Ден на отворени врати организират в Бургас 01.12 | 13:39

Всички, които желаят ще могат да разгледат сградата на кметството в Бургас на 3 декември

От Силвия Стоядинова

Всички граждани, които желаят да разгледат сградата на кметството в Бургас ще могат да го направят на 3 декември, когато ще има ден на отворени врати, съобщават от общината.

Хората ще могат да усетят работната атмосфера, да научат повече за дейностите и историята на институцията.

Денят на отворените врати е едно от многобройните събития, включени в програмата на община Бургас, посветена на празника на града – Никулден. Инициативата е и част от нейната политика за диалог с гражданското общество.

Денят на отворените врати ще започне от 9.00 и ще продължи до 12.00 часа. В Заседателната зала от 9.00, от 10.00 и от 11.00 часа ще бъде направена презентация на Община Бургас пред ученици от ПМГ " Акад. Никола Обрешков”, Търговска гимназия и ГПНЕ "Гьоте”.

Тя обхваща историята, дейностите, структурата и символите на институцията. Граждани, проявяващи интерес към презентацията, също могат да я видят. Паралелно с това, интересуващите се от работата на общината, придружени от общински служител, ще могат да посетят различните отдели и да разговарят с работните екипи в тях.

Подготвена е анкета с въпроси, чиито отговори ще ориентират общинските служители как биха могли да бъдат още по-полезни за гражданите.

Водещи

Най-четени