Денков връчи на Росен Борисов приза "Пожарникар на годината" 09.02 | 13:45

"Смелостта, добротата, съществуват навсякъде в България и когато имаме нужда от тях, можем да разчитаме на хора като него", каза премиерът

От iNews.bg

Росен Борисов - началник на сектор "Превантивна и контролна дейност" в регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Шумен бе отличен с приза "Пожарникар на годината".

Наградата му бе връчена на специална церемония в МВР и в присъствието на премиера Николай Денков. 

"Смелостта, добротата, съществуват навсякъде в България и когато имаме нужда от тях, можем да разчитаме на хора като него. В тази биография ще видите всичко: борба за спасяване на човешки животи в България, мисия в Турция, в най-трудните дни, когато трябваше да се спасят хората в този изключително труден, засегнат регион. След това в Гърция най-големият пожар, за който стана дума, когато отново видяхме, че трябва да си подадем ръка, защото проблемите, свързани с климатичните промени, не знаят границата откъде минава между двете държави. Човек, който работи с учениците, изнася лекции в Националната програма, тренира младите огнеборци", коментира министър-председателят.

Водещи

Най-четени